Állásfoglalások Csókay doktor médiamegjelenései kapcsán

Csókay doktor és Pataki doktor a Magyar Orvosi Kamara Etika Bizottsága előtt tett nyilatkozata 2021. december 16-án

“A Felek vállalják, hogy a bangladesi sziámi ikrek, „Operation Freedom” elnevezésű szétválasztó műtétsorozatának (a továbbiakban: Műtétsorozat) szakmai eredményét, magyar orvostörténeti sikerét és tudományos, vallástörténeti és diplomáciai eredményét mindketten és egybehangzóan elismerik. A Felek egyúttal kijelentik, hogy közöttük a Műtétsorozattal kapcsolatban felmerült orvosszakmai vitát megnyugtatóan és véglegesen lezártnak tekintik, egymással szemben szakmai kifogásuk nem áll fenn. A

A teljes állásfoglalás »

A szétválasztott bangladesi sziámi ikrek szüleinek közleménye

Az internet és a közösségi média korában már egyetlen hír sem maradhat földrajzi határok között. A fordítóprogramok megjelenésével lehetőség nyílt arra, hogy bárkihez érthető formában eljussanak akár idegen nyelvű információk is. Taslima Khatun és Rafiqul Islam, a szétválasztott bangladesi sziámi ikrek szülei évek óta nyomon követnek minden Rabeyáról és Rukayáról szóló hírt. Ennek fényében nem meglepő

A teljes állásfoglalás »

Alapítványunk állásfoglalása a fejüknél összenőtt sziámi ikrek műtétsorozata utáni konfliktussal kapcsolatban

Önkénteseink és a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány kuratóriumának tagjai mélységes megdöbbenéssel tapasztalják, hogy dr. Csókay András, korábbi barátunk – társunk a küzdelmeinkben, aki a „végsőkig elmenő szeretet és békesség” gyakori szónoka –, az utóbbi hónapokban minden lehetőséget kihasználva, az ikrek műtétsorozatával kapcsolatban valótlanságokat állítva tudatos és szándékos konfliktus- és haragkeltést folytat szervezetünk ellen a megosztottság gerjesztésével.

A teljes állásfoglalás »

KÖZLEMÉNY: A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány közleménye dr. Csókay Andrással készített, a Magyar Kurírban 2021.10.27-én megjelent riportban elhangzottakkal kapcsolatban

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány kuratóriumának közleménye dr. Csókay Andrással készített, a Magyar Kurírban 2021.10.27 -én megjelent riportban elhangzottakkal kapcsolatban. KÖZLEMÉNY Budapest, 2021.10.27. „Az embereknek szükségük van a segítségedre, de ha segítesz, támadás érhet, mégis segíts! A legjobbat add a világnak, amid csak van, s ha verést kapsz cserébe, mégis a legjobbat add a világnak, amid

A teljes állásfoglalás »