A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány véradó kampánnyal zárta a 2021-es év karitatív tevékenység sorozatát

Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány közös akciójának keretében munkatársaink véradásra buzdították a lakosságot annak érdekében, hogy az egész évben nagy segítséget jelentő vérkészítményekből a karácsonyi és év végi időszakban se alakuljon ki hiány. A véradásra az OVSZ budapesti Karolina úti központjában került sor, ahol a rendkívül segítőkész szakszemélyzet segítette  az önkéntes véradókat a járványügyi protokollok betartása mellett.

Pataki doktor az alapítvány alapítója kiemelte, hogy az akciót az alapítvány fundamentumát jelentő Teréz anyai önzetlen segítség ihlette, hiszen a vérünk donálásával egyszerre 3 rászoruló ember életét is meg lehet menteni. Külön örömöt jelentett közhasznú alapítványunk számára, hogy az eseményre az alapítvány munkatársai, az orvosaik által kezelt páciensek, illetve több segíteni vágyó lakos is eljött.

Dr. Baranyai Krisztina, az alapítvány elnöke hangsúlyozta, hogy véradásra egész évben lehet jelentkezni, a hölgyek évente 4 az urak évente 5 alkalommal adhatnak vért. Az új évben további kampányokat kívánnak szervezni, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a véradás fontosságára.

Az véradási akció eredménye: 40 jelentkezővel és 34 befejezett véradással sikeres volt a szervezés.

Jótettedet ne tagadd meg a rászorulótól, hogy ha módodban van jót tenni vele. (Péld 3,27)

Az alábbi linken megtekinthetik a Hírtv-n illetve az M1 tudósítását az eseményről:

https://hirado.hu/videok/hirado-2021-12-18-i-adas-14/

https://video.hirtv.hu/embed/257443