Az ikrek szétválasztásában résztvevő aneszteziológus önkénteseink tartottak előadást a Debreceni Aneszteziológiai Napokon

Felkért előadóként vettek részt az éves Debreceni Aneszteziológiai Napokon a bangladesi sziámi ikrek szétválasztásában résztvevő aneszteziológus önkénteseink, dr. Ezer Erzsébet, dr. Szenohradszki Katalin és dr. Csapody Marcell.

Háromszor 15 percben beszéltek a dakkai eseményekről – szakmáról, érzésekről, benyomásokról, sok-sok képpel illusztrálva. A kongresszust szervező Fülesdi Béla Professzor Úr igen kedves szavakkal konferálta fel az Alapítvány önkénteseit, a Bibliát idézve: „Nem azért gyújtanak mécsest, hogy letakarják, hanem hogy tartóba helyezzék, hogy világítson”.  A Professzor ezzel folytatta: „Nem irígykednünk kell, hanem együtt örülni magyar kollégáink szép eredményének.” Szeretettel gratulált nekik. Az előadásokat követően nagy tapsot kaptak, és sok kolléga szeretettel köszöntötte, kérdezte Őket a szünetben is. Az orvoskollégák beszámoltak a műtét nehézségeiről, a megoldásokról, hangsúlyozták a csapatszellemet és a bangladesi kollégák nagyvonalúságát, kollegialitását, segítőkészségét. Reméljük, hogy még sok hasonló tudományos előadást tarthatnak önkénteseink.

2021.10.26.