“A beteg üdve a legfőbb törvény” – a nyáron újra 5 intézménynek segített alapítványunk

“Salus aegroti suprema lex esto.” Ahogy a Hippokratésznek tulajdonított aforizma is tartja, a beteg java legyen a legfőbb törvény. A betegellátás során szinte törvényszerű az elvárás a minőségi gondozás folyamatos fejlesztése, ehhez pedig időről időre szükséges a kórházi vagy intézményi infrastruktúra korszerűsítése.

Alapítványunk újabb 5 intézménynek nyújtott segítséget adományaival 2021. augusztusában, melynek köszönhetően a betegek gondozása immár sokkal korszerűbb ápolási és rehabilitációs eszközökkel zajlik. Célunk olyan létesítmények támogatása, ahol a társadalom számára kiemelten értékes feladatköröket látnak el, illetve az adományokkal jelentős minőségbeli fejlődést lehet elérni.

Ipolytölgyes: A Katolikus Szeretetszolgálat Szent Erzsébet Otthona Ipolytölgyesen 150 középsúlyos értelmi és súlyos-halmozottan sérült embernek ad otthont. Itt kiemelt figyelmet szentelnek a gondozáson túl az ott élők állapotához igazodó fejlesztésre és foglalkoztatásra, ezen keresztül pedig a társadalom többi tagjának érzékenyítésére is sor kerül. Az Otthon számára hidraulikus ágyakat, kapaszkodókat, ágyneműket és szoba wc-t adtunk át, hogy ezzel is megkönnyíthessük a mindennapok kihívásainak leküzdését.

Mérk: Többek közt az állami fenntartású, hátrányos, kistérségi lokalizációjú Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Ápoló-Gondozó Otthon mérki intézményének részére is küldtünk hidraulikus ágyakat, éjjeliszekrényeket, sötétítő függönyöket karnissal, illetve szanitereket. Az intézmény immáron sok éve lát el társdalmunk számára kiemelkedő munkát, ez úton is szerettük volna támogatni értékes tevékenységüket.

Karcag: A szintén állami karcagi Kátai Gábor Kórház Jász-Nagykun-Szolnok megye keleti területét látja el egészségügyi szolgáltatással, mely magába foglal: alapellátási feladatokat, védőnői, fogorvosi, szakorvosi járó beteg, illetve aktív, krónikus ápolási fekvőbeteg ellátási feladatokat és betegszállítási tevékenységet közel 100 ezer lakos számára. A kórház infrastrukturális fejlesztéséhez hidraulikus ágyakkal, éjjeliszekrényekkel, szoba wc-kel, ágytálakkal, ágyneműkkel és sötétítő függönyökkel járultunk hozzá.

Budapest: A Szent János Kórházban működő Égett és Egyéb Baleseti Sérült Gyermekek Javára Alapítvány működése a társadalom számára kiemelt fontossággal bír, hiszen a fiatal korban elszenvedett sérülések és traumák a gyermekek egész életére hatással lehetnek, azonban az időben nyújtott segítséggel mindezek minimalizálhatók. Az alapítvány számára rendelkezésre bocsátott bútorokkal, ágyneműkkel ezt a fáradhatatlan gyógyító tevékenységet támogattuk.

Az ötödik támogatott intézmény ismét a Fővárosi Önkormányzat Budapesti Módszertani Szociális Központ Szabolcs utcai hajléktalanellátó egészségügyi intézménye, ahol három különböző részlegen, 150 férőhelyen biztosítanak átmeneti elhelyezést idős, leromlott egészségi állapotú hajléktalan emberek számára. Harmadjára támogattuk ezt az intézményt.

Hálás köszönetünket szeretnénk kifejezni mindazoknak, akik gondolattal vagy cselekedettel támogatják munkánkat!

A Cselekvés Alapítvány Kuratóriuma nevében: dr. Baranyai Krisztina