Két éve ilyenkor töretlen munkával és hittel még csak bíztunk…

Két éve ilyenkor töretlen munkával és hittel még csak bíztunk abban, hogy a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány missziós csapata az akkor már 1,5 esztendeje zajló Operation Freedom műtétsorozat keretein belül hamarosan megvalósítja az augusztus elejére tervezett – komplex idegsebészeti, plasztikai sebészeti, illetve aneszteziológiai és intenzív terápiás együttműködést igénylő – maratoni végső szétválasztó műtétet, ezáltal Rabeyának és Rukayának új életminőséget adhatunk. A műtét technikailag sikerült, Rabeya a műtétsorozat nyertese lett, Rukaya halmozottan sérültté vált, de él. Sokan mondják, hogy az is csoda, hogy élnek mindketten. (A képen a két kislány először fogja egymás kezét a sikeres szétválasztás után 2019. augusztusában a dakkai kórház intenzív osztályán.)

A 2019. augusztusi szétválasztás után az Operation Freedom az ikrek rehabilitációjával és lágyszövet- és koponyacsontpótló műtéteivel folytatódott a Cselekvés Alapítvány magyar-bangladesi projektjének keretein belül Dakkában. A koronavírus-járvány ellenére orvosaink, segítő önkénteseink számos alkalommal jártak kint az elmúlt két év során.

Két éve, hogy Budapesten ünnepeltük a fejüknél összenőtt bangladesi ikerkislányokat, Rabeyát és Rukaiyát harmadik születésnapjukon, az utolsón, amit még testben összekötve éltek meg.

A fejüknél összenőve született bangladesi ikerkislányok két hete lettek 5 évesek, és ez volt a második év, amit missziós csapatunk munkájának köszönhetően immáron szétválasztva tölthetnek.

Bár Bangladesben a súlyos Covid pandémia sajnos beárnyékolja az ünnep örömét, ez az első születésnapjuk, amit családi otthonukban két különálló gyermekként töltenek … 

Nagyszerű orvosaink és missziós tagjaink vannak, méltán lehetünk büszkék rájuk. Dacára a sok kellemetlen utózöngének, most is öröm minden apró tett, amivel javíthatjuk a kislányok helyzetét, állapotát.

Megköszönjük egymásnak az együttműködést és az egymásba vetett hitet.

Hálát adunk a Jóistennek, és kérjük továbbra is Önöket, imádkozzanak pácienseinkért és önkénteseinkért!

Köszönjük szépen Mindenkinek a Cselekves a Kiszolgáltatottakért Alapítvány Kuratóriumának nevében!