RABEYA ÉS RUKAYA HAZATÉRÉSE

Fuchs Richárd legújabb exkluzív dokumentumfilmje 2020 májusában debütált a Cselekvés Alapítvány YouTube csatornáján. 3 hét alatt közel 30.000 nézője volt a kisfilmnek. A Cselekvés Alapítvány nevében köszönjük az érdeklődést!

“A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvoscsapata által szétválasztott, fejüknél összenőve született bangladesi sziámi ikerpár, Rabeya és Rukaya „Operation Freedom” névre keresztelt műtétsorozatának kórházi szakaszának végéhez közeledünk: 2021. március 15-én hazatért a család otthonukba, Pabnába. Az életükben nagy mérföldkövet jelentő hazabocsátásnál a missziós orvoscsapat vezetője, a műtétsorozat koordinátora, dr. Pataki Gergely, és Császár Zsuzsanna pszichológus közösen búcsúztatták el őket Központi Katonai Kórházból, ahol Sheikh Hasina, Banglades miniszterelnöke is beszédet mondott. A családnak mostantól kezdve csak időnként kell majd elutaznia Dakkába, a CRP Mirpur rehabilitációs intézménybe a gyermekek állapotfelmérése, az újabb fejlesztési tervek adaptációjának érdekében. A Cselekvés Alapítvány önkéntes szakembereiből álló rehabilitációs csapat videótelefonon továbbra is követi majd Rabeya és Rukaya állapotát, és folyamatosan egyeztet, konzultál a kinti kollégákkal a gyermekek lehető legjobb fejlesztése és fejlődése elérése érdekében.”

Rabeya és Rukaya hazatérése – Youtube videó: https://youtu.be/jW7-TmgrrTc

Rövid videó mellékletek:
Rabeya magyarul énekel https://youtu.be/H-Sx-JrwV-Q
Rabeya angolul énekel https://youtu.be/6VSq64twrhk
A bangladesi sziámi ikrek pszichológusa, Császár Zsuzsanna beszél az ikrekről és családjukról: https://youtu.be/ft_Qq9z_KB0