a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány idén a hajléktalanokat is támogatta

 Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány az év utolsó teljes munkanapján egy hajléktalanotthonba, hajléktalanellátó egészségügyi intézménybe, a Budapesti Módszertani Szociális Központba vitt adományokat (férfi és női ruhákat, hátizsákokat, háztartási eszközöket, orvosi csipeszeket és ollókat) a hajléktalan emberek helyzetének ottani javítására.

Mit gondolnak a hajléktalan emberek – mire lenne igazából szükségük?   A hajléktalanok többsége már nem reménykedik abban, hogy életében még önállóan lakhat majd egy lakásban. Helyzetük megváltoztatásának az esélyét nagyban hátráltatja, hogy többségük elmúlt már ötvenéves, alacsony iskolai végzettségű (legfeljebb nyolc általános), és a mindennapjait korlátozó betegségben szenved. Döntő többségük havi 60 ezer forintnál kevesebb összegből tartja fenn magát, egyharmaduk havi 30 ezer forintnál kevesebb pénzből vegetál.

Szakmai csapatunk az összes támogatási kérést megvizsgálta, hogy időben célba juttassuk a támogatásokat. A Covid járványban mindenki igyekszik családi körben maradni és egymást támogatni, hajléktalanoknak azonban éppen ez a támogatói háttér nem áll rendelkezésére.  Ezért a Cselekvés Alapítvány idén a hajléktalanokat is támogatta. Nagy öröm volt megtapasztalni, hogy milyen jó, ha a bajban is milyen sok segítség érkezik, hányan gondoskodnának adományukkal a hajléktalan emberekről! Köszönjük támogatóinknak az adományokat, melyet a mai napon a hajléktalanok megsegítésére fordítottunk.  Dr. Papp Magor orvos igazgatónak megköszöntük budapesti lakosság egészségügyi állapotának javítása érdekében végzett kitartó munkáját, valamint a szemléletformálást és prevenciót hangsúlyozó szakmai tevékenységét.