dr. Csapody Marcell az Operation Freedom aneszteziológiai és intenzív terápiás csapatvezetőjének beszámolója Rabeya koponyacsontpótló műtéte után

Mostani kiutazásunk jelentőségét az adta számomra, hogy aneszteziológusként egy olyan, meglehetősen nagy műtét alatti és utáni időszakban járulhattam hozzá Rabeya biztonságban létéhez, aminek elvégzése után a kislány szabadabban, és az agy megsérülésének veszélye nélkül mozoghat, táncolhat, játszhat. A rajtunk lévő teher nagy volt, hiszen a műtét előtt Rabeya bámulatosan jó állapotban volt – bármilyen sebészi vagy egyéb szövődmény hatalmas veszteséget okozhatott volna. A számos szövődmény lehetőségét magában rejtő első posztoperatív napom feszült figyelemben, a műtét okozta természetes és elkerülhetetlen egyensúlyvesztés kézben tartásával és korrekciójával telt. A bangladesi orvos és nővér kollégák számomra lenyűgöző odafigyeléssel és elhivatottsággal végezték a munkájukat, mind a műtőben, mind az intenzív osztályon.

Kint léteink meghatározóan fontos részei minden alkalommal a családdal való találkozások. Ezek során lehetőségünk van megnyugtatni és felvilágosítani őket, illetve meghallgatni a véleményeiket, meglátásaikat. A személyes találkozások örömét a szívemben hordozom. A társszakmák képviselőivel való megbeszélések pedig lehetőséget adott a tapasztalatok kölcsönös megismerésére, illetve jövőbeli terveink egyeztetésére. Hálát adok a Gondviselésnek, hogy ezekben a napokban is – úgy, mint mindenkor – megtapasztalhattam a segítő, biztonságot adó hátországot.

dr. Csapody Marcell 2020.11.03.

Leave a Reply