Szétválasztott bangladesi sziámi ikrek: Rabeya nyár óta halasztott koponyarekonstrukciós műtétére utaznak ki a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány orvosai.

FRISS HÍR: Rabeya nyár óta halasztott koponyarekonstrukciós műtétére készülnek a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány orvosai és a jövő héten kiutaznak Bangladesbe. A rehabilitációs team a gyermekek jövőjét szervezi.

Rabeya nyárra tervezett koponyarekonstrukciós műtétét a koronavírus járvány miatt halogatták  orvosaink, azonban a műtét elvégzése most már nem tűr további halasztást, mivel biztosítani kell az agy fokozott védelmét,  a beültetett szövettágítók további növekedése pedig a bőr minőségének romlását idézheti elő. Mindemellett hála a jó rehabilitációs munkának, és Rabeya töretlen életerejének,  a kislány egyre mozgékonyabb, nagyon aktív. A szülőknek minden pillanatban figyelniük kell rá, mivel már szaladgál, s egy elesés súlyos helyzeteket idézhet elő. Emiatt döntöttek az alapítvány önkéntes orvosai  a halaszthatatlan októberi kiutazás mellett.

A koponyarekonstrukciós műtét elvégzése céljából kiutazó orvosaink:  dr. Csókay András idegsebész, dr. Pataki Gergely plasztikai sebész, az Operation Freedom műtétsorozat csapatvezetője és dr. Csapody Marcell aneszteziológus, intenzív terápiás szakorvos az Operation Freedom aneszteziológus csapatának vezetője.

Az előzetesen elvégzett képalkotó vizsgálatok eredményei megérkeztek, orvosaink elkészítették a lágyrész-fedések tervét, és a Debreceni Egyetem segítségével  a kapott adatok alapján elkészült a csontpótló implantátum, amit orvosaink visznek ki magukkal.

Rehabilitációs teamünkből Császár Zsuzsanna, gyermekklinikai szakpszichológus utazik ki Dakkába a család, és a gyermekek állapotának felmérése, jövőjük további megszervezése, és a kinti kollégákkal történő konzultáció céljából.

Az aktuális járványügyi helyzet miatt meglehetősen nagy kockázatú kiutazás és kinttartózkodás rizikófaktorait csapatunk igyekszik csökkenteni egy minden részletre kiterjedő, rendkívül szigorú Covid-19 prevenciós protokoll kidolgozásával. Köszönjük, hogy a  bangladesi katonai kórház vezetői és az orvoskollégák kintlétünk során gondoskodnak az általunk kért szigorú protokoll betartásáról.

Bízunk abban, hogy elővigyázatossági intézkedéseink hozzájárulnak mind a gyermekek, mind a saját egészségünk megőrzéséhez és missziónk sikeréhez, mely a Gondviselő segítsége nélkül semmiképpen nem valósulhatna meg. Köszönjük, ha Önök is imádkoznak küldetésünk sikeréért, és küldik felénk jókívánságaikat.

Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány, 2020.10.16. (péntek)

(A bevezető fotó illusztráció, az 2020. márciusában készült Dakkában)

A szétválasztott ikrek állapota az Alapítványunk által februárban közzétett, összesen félórányi videóriportban is megtekinthető ITT.

(A sziámi ikrek szétválasztó műtétsorozatával kapcsolatos eddigi közleményeink és médiamegjelenéseink IDE kattintva érhetőek el.)


Mivel a folytatódó műtétsorozat óriási anyagi terhet jelent kis közhasznú Alapítványunk karitatív orvoscsoportjának, szeretettel fogadjuk az adományokat.

PayPal adományozás egy kattintással:

Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány
1118 Budapest, Számadó u. 6.

Adománygyűjtő vonalunk: 13680 (500 Ft / hívás vagy SMS – a Telekom, a Vodafone és a Telenor hálózatából)

Adószám (SZJA 1%): 18108220-1-43

Bankszámlaszám: 10918001-00000107-05280007 (UniCredit Bank)

Köszönjük!

2 thoughts on “Szétválasztott bangladesi sziámi ikrek: Rabeya nyár óta halasztott koponyarekonstrukciós műtétére utaznak ki a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány orvosai.

Comments are closed.