Állami kitüntetés a sziámi ikrek szétválasztását vezető orvosainknak

Újabb rangos elismerésben részesültek a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány orvoscsapatának tagjai a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikrek világszínvonalú orvostudományi eredményt jelentő szétválasztásáért. A Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetését kapta:

Dr. PATAKI GERGELY sebész, plasztikai sebész, a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány alapítója, a bangladesi missziók vezetője, a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikrek Operation Freedom névre keresztelt műtétsorozatának fő koordinátora, a Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak Gyermeksebészeti és Traumatológiai Osztály gyermekplasztikai sebészeti, égésplasztikai ambulanciájának vezetője.

Dr. HUDÁK ISTVÁN idegsebész szakorvos, a sziámi ikrek műtétsorozatának első szakaszát vezető endovaszkuláris specialista, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központja Idegsebészeti Osztályának főorvosa.

Dr. CSAPODY MARCELL, a sziámi ikrek végső szétválasztó műtétének és koponyarekonstrukciós beavatkozásainak vezető aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvosa, a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet Intenzív és Aneszteziológiai Osztályának részlegvezető főorvosa.

Hálásan köszönjük az áldozatos munkát Nekik és valamennyi csapattagunknak, akik nélkül nem valósulhatott volna meg a tudomány és a hit egyensúlyára épülő Operation Freedom műtétsorozat.

Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány, 2020.08.18.

(A sziámi ikrek szétválasztó műtétsorozatával kapcsolatos eddigi közleményeink és médiamegjelenéseink IDE kattintva érhetőek el.)


Mivel a folytatódó műtétsorozat óriási anyagi terhet jelent kis közhasznú Alapítványunk karitatív orvoscsoportjának, szeretettel fogadjuk az adományokat.

PayPal adományozás egy kattintással:

Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány
1118 Budapest, Számadó u. 6.

Adománygyűjtő vonalunk: 13680 (500 Ft / hívás vagy SMS a Telekom, a Vodafone és a Telenor hálózatából)

Adószám (SZJA 1%): 18108220-1-43

Bankszámlaszám: 10918001-00000107-05280007 (UniCredit Bank)

Köszönjük!

Posted by

Communications and media expert. Professional translator. Health services manager. Life coach.