Exkluzív dokumentumfilm! Így kerültek a sikeresen szétválasztott bangladesi sziámi ikrek a magyar orvosokhoz

„Jó életet szeretnék a gyermekeimnek. Szabad életet, külön életet. Ezért kérem, segítsenek!” – mondta Rabeya és Rukaya édesanyja, Taslima a megörökített első találkozáskor.

A fejüknél összenőve született bangladesi kislányok végső szétválasztásának első évfordulója alkalmából osztjuk meg 48 perces kisfilmünket a nemzetközi szinten is elismert orvostudományi innovációkat jelentő műtétsorozat előzményeiről, amelyen az akkor másfél éves gyermekek és a szüleik első találkozása is látható Dr. Pataki Gergellyel és Dr. Csókay Andrással 2017 novemberében.

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány orvoscsapata 2010. óta szervez plasztikai-helyreállító és égési sebészeti missziókat Bangladesbe, Pataki doktor vezetésével. Az ennek keretein belül operált páciensek életminőségének javulását látva kérték az ottani kollégák és a szülők a magyar szakemberek segítségét. Ezt követően kezdődött meg a határokon átívelő, több mint két éve tartó műtétsorozat.

Az Operation Freedom műtétsorozat harmadik szakaszát jelentő, 2019. augusztus 2-án zárult, 33 órás végső szétválasztó műtét első évfordulójára közzétett kisfilm hivatalos dokumentációs munkatársunk, Fuchs Richárd munkája.

(Videó: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány / Fuchs Richárd)

ITT számoltunk be nemrég arról, hogy a sebészet területén világelsőnek számító amerikai Surgery szakfolyóirat 2020. augusztusi számában jelent meg a Rabeya és Rukaya szétválasztó műtétsorozatáról szóló cikk a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány orvoscsapatának tollából, valamint részletes leírással szolgáltunk a több mint két és fél éve zajló műtétsorozatról, illetve az ikrek jelenlegi állapotáról.

A végső szétválasztó műtét teljes magyar csapatának névsorát ITT tettük közzé.

A sziámi ikrek szétválasztásához hozzájáruló magyar kórházaknak írt köszönetnyilvánításunk ITT olvasható.

Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány, 2020.08.07.

(A sziámi ikrek szétválasztó műtétsorozatával kapcsolatos eddigi közleményeink és médiamegjelenéseink IDE kattintva érhetőek el.)


Mivel a folytatódó műtétsorozat óriási anyagi terhet jelent kis közhasznú Alapítványunk karitatív orvoscsoportjának, szeretettel fogadjuk az adományokat.

PayPal adományozás egy kattintással:

Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány
1118 Budapest, Számadó u. 6.

Adománygyűjtő vonalunk: 13680 (500 Ft / hívás vagy SMS a Telekom, a Vodafone és a Telenor hálózatából)

Adószám (SZJA 1%): 18108220-1-43

Bankszámlaszám: 10918001-00000107-05280007 (UniCredit Bank)

Köszönjük!

Posted by

Communications and media expert. Professional translator. Health services manager. Life coach.