Elektromos kórházi ágyakat, bútorokat és használati cikkeket adományoztunk Pátyra

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány csapata adományokat vitt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat bentlakásos intézményeinek, a Befogadás Házának és a Gondviselés Házának Pátyra 2020. március 29-én, hogy a jelenlegi nehéz helyzetben könnyíteni lehessen egy kicsit az ott lakó emberek életén.

Alapítónk, Dr. Pataki Gergely március elején jelezte segítségnyújtási szándékunkat Soltész Miklósnak, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnökének, a Miniszterelnökség egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért kapcsolatokért felelős államtitkárának.

Pataki doktor elmondta, hogy az alapítvány önkéntesei a járvány idején érvényes korlátozások mellett is még többet szeretnének tenni a rászoruló, kiszolgáltatott emberek megsegítésére, és hangsúlyozta az összefogás fontosságát. A veleszületett, születésüktől fennálló fogyatékossággal rendelkezők, vagy szerzett károsodással élők az idősek mellett a járványügyi vészhelyzetben a legkiszolgáltatottabbak, Alapítványunk ezért most célirányosan itt segít.

A felajánlás előzményeként a Szent Lukács Kórházban tartott megbeszélésen – március 26-án – az államtitkár úr köszönetet mondott a Cselekvés Alapítvány csaknem két évtizedes karitatív munkájáért a rászorulók javára. A megbeszélésen jelen volt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke, Győri-Dani Lajos; az Ökumenikus Segélyszervezet képviselője; illetve Pallos József, a Gyógynövénykutató Intézet igazgatója, aki egyben a Szent Lukács Kórház igazgatója is, és szintén számos felajánlást tett a közegészségügyi vészhelyzetre való tekintettel. A segítő szervezetek munkájuk hatékonyságáért döntöttek arról, hogy összehangolják tevékenységüket.

Pataki doktor a megbeszélés alkalmával említette, hogy a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány elindította az 13680-as adományvonalat (500 Ft / hívás vagy SMS – a Telekom, a Vodafone és a Telenor hálózatából), továbbá a PayPal adományozási lehetőséget is (PayPal.me/Cselekves), amelyen keresztül közhasznú szervezetünk munkáját lehet pénzfelajánlással támogatni – csakúgy, mint banki átutalással (10918001-00000107-05280007), illetve SZJA 1% felajánlásával (18108220-1-43). Beszélt arról is, hogy a szervezetek önkéntesei mindent megtesznek azért, hogy a segítség mindenhová eljusson.

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány 11 db elektromos működésű kórházi ágyat adott tartós használatba a járványügyi vészhelyzet idejére a pátyi Befogadás Házának, ahol idős – 95(!) éves átlagéletkorú – emberek élnek, illetve a Gondviselés Házának, ahol olyan megváltozott munkaképességű fiatalok laknak, akiknek másképpen nem lenne esélyük a teljes életre.

Az Alapítvány egy teljes összeszerelhető konyhabútorzatot, háztartási eszközöket és ágyneműket is adományozott az otthonnak. Önkénteseink – ezúttal fiatal orvos csapattagjaink közül többen – a szállítmány pakolásában és az ágyak összeszerelésében is segítettek.  

Térítésmentesen tartós használatba adtunk:

 • 11 db elektromos kórházi ágyat (ágyrácsokkal)

Térítésmentesen adományoztunk:

 • 40 db védőruhát (mosható műtősköpenyt)
 • 1 db halogén műtőslámpát
 • 10 palack kézfertőtlenítőt
 • 40 db lepedőt
 • 22 db egyéb ágyneműt
 • 1 db összeszerelhető konyhabútort szekrényekkel
 • 2 db fürdőszobabútort
 • 2 karton ruhaneműt
 • csőrös itató edényeket
 • háztartási eszközöket

Alapítványunk csapata jó példát is szeretne mutatni az önkéntes munkával, a jó cselekedettel, és reméljük, hogy minél többen csatlakoznak a célirányos önkéntes akciókhoz.

(Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány, 2020.04.03.)

Videó:

Fotók:

 


Mivel a folyamatos segítségnyújtás óriási anyagi terhet jelent kis közhasznú Alapítványunk karitatív orvoscsoportjának, szeretettel fogadjuk az adományokat.

PayPal adományozás egy kattintással:

Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány
1118 Budapest, Számadó u. 6.

Adománygyűjtő vonalunk: 13680 (500 Ft / hívás vagy SMS a Telekom, a Vodafone és a Telenor hálózatából)

Adószám (SZJA 1%): 18108220-1-43

Bankszámlaszám: 10918001-00000107-05280007 (UniCredit Bank)

Köszönjük!

Posted by

Communications and media expert. Professional translator. Health services manager. Life coach.