Tiszteletvacsorára hívta Magyarország köztársasági elnöke a Cselekvés Alapítvány csapatát

A 2019. december 11-i vacsorameghívás kivételes megtiszteltetést jelentett orvos- és egészségügyi szakdolgozói csapatunk számára.

Orvoscsapatunk munkájának ilyen magas szintű elismerése a társadalom benne az orvostársadalom számára is azt üzeni, hogy az értékteremtést, a karitatív orvoslást továbbra is honorálják.

A Köztársasági Elnök úrnak és feleségének egy különleges, kézzel szőtt szőnyeget ajándékoztunk, amely a lassan tíz éve plasztikai-helyreállító és égési sebészeti missziós tevékenységet is folytató Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány bangladesi égési sérült pácienseinek keze munkáját dicséri, illetve Muhari-Papp Balázs grafikáját a szétválasztott bangladesi sziámi ikerpárról a csapattagok aláírásával.

(Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány, 2019.12.12.)


„Ismét kalapot emelhetünk a magyar orvosok felkészültsége, élenjáró szakértelme és újszerű megoldásokra képes hozzáértése előtt – mondta a köztársasági elnök szerdán Budapesten, a Sándor-palotában, ahol tiszteletvacsorán látta vendégül a fejénél összenőtt bangladesi sziámi ikerpár szétválasztásában dolgozó orvosi csapat vezetőit, tagjait és segítőit.

Áder János köszöntőjében kijelentette: a műtét elmélete és gyakorlata, a megalapozó kezelések és beavatkozások sora mind azt mutatta meg, hogy példátlanul nehéz feladatra vállalkoztak a szakemberek. Bátorságukat tudásukra, korábbi teljesítményükre és arra a bizonyosságra alapozhatták, hogy nincsenek egyedül, lesznek társaik a munkában, mert vannak tehetséges magyar egészségügyi szakemberek, akik bárhol a világban megállják a helyüket – mondta a köztársasági elnök.

Idézte Korányi Sándort, a magyar orvoslás történetének egyik iskolateremtő egyéniségét, aki száz éve egy ünnepi beszédében úgy fogalmazott, hogy az orvostudományban egyetlen igazság van, a tudásnak és az emberszeretetnek az igazsága. “Tudás és szeretet, szellem és lélek. Együtt ad értelmet a mindennapok küzdelmeinek” – hangoztatta Áder János.

Azt mondta, hogy feleségével, Herczegh Anitával együtt azért hívta meg a szakembereket a Sándor-palotába, hogy kifejezze tiszteletét a munkájuk iránt, nagyrabecsülését a teljesítményükért. Magyarország minden polgára büszke lehet önökre, tudásukra és emberségükre – fogalmazott.

Úgy vélekedett, hogy a tudás és az áhítat sosem hiányzott a sziámi ikrek szétválasztása során.”

(MTI, 2019.12.11.)


Fotók: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány / Bemer Miklós. A sziámi ikrek szétválasztó műtétsorozatával kapcsolatos eddigi közleményeink és médiamegjelenéseink IDE kattintva érhetőek el.


Mivel a folytatódó műtétsorozat óriási anyagi terhet jelent kis közhasznú Alapítványunk karitatív orvoscsoportjának, szeretettel fogadjuk az adományokat.

PayPal adományozás egy kattintással:

Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány
1118 Budapest, Számadó u. 6.

Adománygyűjtő vonalunk: 13680 (500 Ft / hívás vagy SMS a Telekom, a Vodafone és a Telenor hálózatából)

Adószám (SZJA 1%): 18108220-1-43

Bankszámlaszám: 10918001-00000107-05280007 (UniCredit Bank)

Köszönjük!

Posted by

Communications and media expert. Professional translator. Health services manager. Life coach.