A Cselekvés Alapítvány orvosai által szétválasztott sziámi ikerpár másik tagja, Rukaya is önállóan kinyitotta a szemét

A 33 órás maratoni végső szétválasztó műtét után 19 nappal az eddig altatásban lévő Rukaya is önállóan kinyitotta a szemét. Ikertestvérét, Rabeyát – aki két hete tért magához, s azóta egész mondatokban beszél és szájon át eszik – édesanyjuk már ölbe is veheti.

A speciális vírusos láz után – amelyen mindkét gyermek átesett, és Rukaya állapotát néhány nappal ezelőtt kritikussá tette – immáron mindkettejük állapota stabil.

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány vezető orvosai – Dr. Pataki Gergely, az “Operation Freedom” névre keresztelt szétválasztó műtétsorozat fő koordinátora, a végső szétválasztást vezető Dr. Csókay András, és az aneszteziológiai team vezetője, Dr. Csapody Marcell – augusztus 18-án érkeztek vissza Bangladesből, s még aznap sajtótájékoztató keretein belül informálták a média képviselőin keresztül a hazai érdeklődőket a több mint másfél éve tartó “Operation Freedom” eddigi mérföldköveiről az ikrek jelenlegi státuszáról a Szent János Kórházban.

Rabeya és Rukaya állapotából előreláthatólag 3-6 hét múlva lehet hosszú távú következtetéseket levonni.

Alapítványunk továbbra is rendkívül hálás a műtétsorozatot lehetővé tévő anyagi és lelki támogatásért: munkánk a tudományos-szakmai felkészültség és a hit egyensúlyán alapszik.

Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány, 2019.08.21.

(Képünk bal oldalán Rabeya mosolyog, jobbra pedig Rukaya látható, miután önállóan kinyitotta a szemét. Fotó: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány. A sziámi ikrek szétválasztó műtétsorozatával kapcsolatos eddigi közleményeink IDE kattintva érhetőek el.)


Mivel a műtétsorozat óriási anyagi terhet jelent kis közhasznú Alapítványunk karitatív orvoscsoportjának, szeretettel fogadjuk az adományokat.

PayPal adományozás egy kattintással:

Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány
1118 Budapest, Számadó u. 6.

Adománygyűjtő vonalunk: 13680 (500 Ft / hívás vagy SMS a Telekom, a Vodafone és a Telenor hálózatából)

Adószám (SZJA 1%): 18108220-1-43

Bankszámlaszám: 10918001-00000107-05280007 (UniCredit Bank)

Köszönjük!

Szerző::

Communications and media expert. Professional translator. Health services manager. Life coach.

Egy gondolat “A Cselekvés Alapítvány orvosai által szétválasztott sziámi ikerpár másik tagja, Rukaya is önállóan kinyitotta a szemét” bejegyzéshez

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.