Közös imát kérünk szépen a szétválasztott sziámi ikrek gyógyulásáért

szeptember 13.

Vezető orvosaink visszautaztak Dakkába, hogy felmérjék az augusztus 1-jén és 2-án 33 órás maratoni műtéttel szétválasztott bangladesi sziámi ikrek állapotát, valamint megkezdjék az Operation Freedom műtétsorozat negyedik szakaszának, a rehabilitációnak és a koponyarekonstrukciónak a tervezését, illetve kivitelezését.

Tovább a hírhez: Szétválasztott sziámi ikrek: Rabeya rekonstrukciós műtéten esett át, Rukaya súlyos szövődmény után lábadozik

szeptember 4.

Az Operation Freedom műtétsorozatot az ikrek rehabilitációjával és másodlagos koponyarekonstrukcióval folytatjuk. A gyermekek állapotáról – egy ilyen komoly műtét természetes velejárójaként, mint az egy hónappal ezelőtti végső szétválasztás – még hetek múlva lehet hosszú távú következtetéseket levonni.

Továbbra is hálásak vagyunk minden lelki és anyagi támogatásért.

augusztus 21.

A 33 órás maratoni végső szétválasztó műtét után 19 nappal az eddig altatásban lévő Rukaya is önállóan kinyitotta a szemét. Állapota stabil. Ikertestvérét, Rabeyát – aki két hete tért magához, s azóta egész mondatokban beszél és szájon át eszik – édesanyjuk már ölbe is veheti.

Tovább a hírhez: A Cselekvés Alapítvány orvosai által szétválasztott sziámi ikerpár másik tagja, Rukaya is önállóan kinyitotta a szemét

augusztus 14.

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvoscsapata által szétválasztott hároméves kislányok állapota változott: Rabeyánál pozitív fejleményekről számolhatunk be, Rukaya viszont speciális vírusos lázzal küzd, így állapota kritikus.

Az imákból nyert lelki támogatásért továbbra is hálásak vagyunk.

Tovább a hírhez: Szétválasztott sziámi ikrek: Rabeya mosolyog, beszél és eszik, Rukayának speciális vírusos láza van

augusztus 9.

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvoscsapata által szétválasztott, stabil állapotú hároméves kislányok egyike magához tért: Rabeya mozgatja a végtagjait, felismeri édesanyját, figyeli a környezetét.

Tovább a hírhez: Magához tért a szétválasztott sziámi ikrek egyike, a másiknak is önálló a légzése

augusztus 7.

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvoscsapata által szétválasztott sziámi ikrek túl vannak a műtétet követő ötnapos időszakon.

Az igen összetett, több mint 30 órás műtét a gyermekek összenőtt koponyájának és agyának szétválasztását, majd a ki nem fejlődött részek pótlását és a sebfedést jelentette.

Az augusztus 2-án befejeződött operáció után még továbbra is szövődmények alakulhatnak ki. Vezető orvosaink állandó felügyelete, többek között háromfős magyar anesztezológusi teamünk helytállása szükséges a bangladesi kollégák segítségével. Az ikrek állapotának stabilitása változatlan, egy ilyen hosszú agyműtét után még altatás indokolt.

A végső szétválasztás a több mint másfél éve zajló „Operation Freedom” műtétsorozat harmadik szakaszát jelentette, melyet a fő agyi szállítóér-szakaszok érfalon belüli szétválasztása, illetve egy speciális magyar tervezésű szövettágító implantátumrendszer beültetése és fokozatos tágítása előzött meg.

Alapítványunk munkájához egyaránt nélkülözhetetlen a tudományos felkészültség és az imákból nyert lelki támogatás, amelyért ezúton is szeretnénk köszönetet mondani.

Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány, 2019.08.07.

(A sziámi ikrek szétválasztó műtétsorozatával kapcsolatos eddigi médiamegjelenéseink és közleményeink IDE kattintva érhetőek el.)


Mivel a műtétsorozat óriási anyagi terhet jelent kis közhasznú Alapítványunk karitatív orvoscsoportjának, szeretettel fogadjuk az adományokat.

PayPal adományozás egy kattintással:

Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány
1118 Budapest, Számadó u. 6.

Adománygyűjtő vonalunk: 13680 (500 Ft / hívás vagy SMS a Telekom, a Vodafone és a Telenor hálózatából)

Adószám (SZJA 1%): 18108220-1-43

Bankszámlaszám: 10918001-00000107-05280007 (UniCredit Bank)

Köszönjük!