Fotók! Ez történt fél év alatt a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikrekkel Magyarországon

Sikerrel zárult az „Operation Freedom” szétválasztó műtétsorozat 6 hónapos magyarországi plasztikai sebészeti szakasza. Összesen 44 beavatkozás történt alapítónk, dr. Pataki Gergely plasztikai és égési sebész vezetésével, amelyek által eddig példátlan mértékben sikerült növelni az ikrek fejbőre és lágyszövetei alá ültetett speciális magyar tervezésű szövettágító (expander) rendszer térfogatát.

A különleges gyermekek 2019. január 5-én érkeztek Magyarországra szüleikkel és iskolás korú testvérükkel. Aznap – két és fél esztendősen – láttak életükben először havat. Szálláshelyükhöz gyorsan hozzászokva játékkal és a műtétsorozat folytatását előkészítő vizsgálatokkal teltek a napjaik január 25-ig, amikor a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány orvosai elvégezték az érkezésük célját jelentő műtétet a Semmelweis Egyetem műtőjében.

Ekkor ültettük be a fejük bőre, lágyrészei és a koponyacsont közé a különleges implantátumokat, amelyeket heti 1-2 beavatkozás során fokozatosan, ilyen kis gyermekeknél ezidáig elérhetetlennek tűnő nagyságúra sikerült tágítanunk, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű saját szövetet nyerjünk a hamarosan esedékes végső szétválasztás – tehát az agyak és a koponyák szétválasztása – során keletkező kiterjedt szövethiány fedésére.

Az ikrek július közepén, a bangladesi visszaindulás előtt ünnepelték 3. születésnapjukat.

Még a méretes implantátumok dacára is mosolygósan, játékra és gondos felügyelet melletti sétára készen hagyták el hazánkat családjukkal, a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány két alapítójának, Pataki doktornak és a végső szétválasztást vezető Dr. Csókay Andrásnak a kíséretében.

A magyarországi expander-beültetési és tágítási folyamat a komplex, több orvos-szakmai területen is innovatív tervezést és kivitelezést (pl. 3D-modellezést és nyomtatást) igénylő szétválasztó műtétsorozat második szakaszát jelentette, megvalósításához pedig kivételes összefogásra és kooperációra volt szükség.

Rendkívül hálásak vagyunk munkatársainknak, támogatóinknak, segítőinknek, valamint mindazoknak, akik imádkoznak a gyermekekért, csapatunk munkájának sikerességéért.

Az Operation Freedom magyarországi szakaszát támogatóknak a műtétsorozat következő fázisa után szeretnénk majd köszönetet mondani.


Mivel a műtétsorozat óriási anyagi terhet jelent kis közhasznú Alapítványunk karitatív orvoscsoportjának, szeretettel fogadjuk az adományokat.

PayPal adományozás egy kattintással:

Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány
1118 Budapest, Számadó u. 6.

Adománygyűjtő vonalunk: 13680 (500 Ft / hívás vagy SMS a Telekom, a Vodafone és a Telenor hálózatából)

Adószám (SZJA 1%): 18108220-1-43

Bankszámlaszám: 10918001-00000107-05280007 (UniCredit Bank)

Köszönjük!


Az első fázis, a közös agyi fő szállítóérszakasz endovaszkuláris, tehát érfalon belüli szétválasztása az ikrek hazájában, Bangladesben történt két lépésben, 2018. február 28-án és augusztus 19-én. Ennek során a combvénából kiindulva, a szíven át egy speciális anyaggal töltöttük fel a közös agyi vénaszakaszokat Dr. Hudák István vezetésével, amelynek köszönhetően jelentősen csökkentettük a vérzéses komplikációk kockázatát a végső szétválasztás során, amelyet 35 fős magyar missziós csapatunk segítségével fogunk elvégezni.

A harmadik szakasz az agyak és a koponyák végleges szétválasztása és a Magyarországon megnövesztett, kialakított szövetekkel való fedése lesz hamarosan Dr. Csókay András vezetésével, ismét Bangladesben.

A magas halálozási valószínűség ellenére a csapat hisz az elvégzett tudományos munka és az imádság erejében.

Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány, 2019.07.21.

(A sziámi ikrek szétválasztó műtétsorozatával kapcsolatos eddigi médiamegjelenéseink és közleményeink IDE kattintva érhetőek el.)

Fotó kredit: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

Fotók:

Posted by

Communications and media expert. Professional translator. Health services manager. Life coach.