Csókay doktor újabb nigériai misszióra indul

Alapítványunk alapító tagja, Dr. Csókay András idegsebész az első magyar szervezésű nigériai orvosmisszió létrehozójaként a napokban ismét útnak indul Afrika legnépesebb országába, hogy agy- és idegsebészeti műtétekkel segítsen azoknak, akiknek máskülönben nem jutna esély a gyógyulásra. Szeretettel várjuk az adományokat, hogy minél több rászoruló emberen végezhessen életmentő műtétet!

Mint ahogy arról beszámoltunk, 2017 nyarán a 21 páciensen elvégzett több mint 30 műtét között rendkívül összetettek is voltak: egy 28 éves várandós nő agyából például ötórás beavatkozással sikerült eltávolítani az extrém méretű, kétökölnyi daganatot aki így már teljes élettartamra számíthat a gyermeke mellett.

2018 elején pedig a szintén csapatunkhoz tartózó Szeifert doktor nyilatkozott úgy, hogy „nehéz körülmények között, de felemelő a munka”.

Csókay doktor és Alapítványunk célja a teljes és folyamatos idegsebészeti ellátás megszervezése Nigériában, ahol nincs ingyenes, államilag finanszírozott egészségügy: minden vizsgálatért és beavatkozásért fizetni kell, ami csak egy szűk réteg számára érhető el.

Egyedül az egyházi működtetésű kórházak tudnak ellátást biztosítani a nélkülözőknek. Ilyen az onitshai 250 ágyas St. Borromeo Kórház is, ahol a missziók alkalmával tevékenykedünk.


Korábbi nigériai misszióink képei:


Amennyiben Ön is segíteni szeretne abban, hogy Alapítványunk életeket menthessen, szeretettel várjuk adományát az alábbi elérhetőségeken!

PayPal adományozás egy kattintással:

Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány
1118 Budapest, Számadó u. 6.

Adószám (SZJA 1%): 18108220-1-43

Bankszámlaszám: 10918001-00000107-05280007
(UniCredit Bank)

Köszönjük!


Kapcsolódó cikkek:

Posted by

Communications and media expert. Professional translator. Health services manager. Life coach.

One thought on “Csókay doktor újabb nigériai misszióra indul

Comments are closed.