Esztétikai sminktetoválás a jó ügy szolgálatában

Bartus Márta esztétikai sminktetováló és orvosi mikropigmentációs szakértő fiatal vendége egy alopéciában szenvedő 15 éves(!) lány, akinek mindig az a legfontosabb, hogy túlélje az aktuális napot: ne csúfolják az iskolában, ne mutogassanak rá az utcán, és ne jegyezzék meg, hogy „szegény, milyen fiatal és rákos!”

Nem rákos ugyan, mégsem közölheti mindenkivel, aki lesajnálja. Egyszerűen szeretné élni a 15 évesek tini életét – például barátnőivel bulizni anélkül, hogy őt bámulná mindenki.

Számára nem az a legfontosabb dilemma, hogy szálas, „soft powder”, vagy milyen egyéb korszerű technikával készült szemöldöke legyen – hanem hogy végre legyen neki egy szép, esztétikus, amit nem magának kell minden áldott nap megrajzolgatnia, ami a testnevelés órán nem folyik le róla –, valamint társuljon ehhez egy szempillához hasonló kontúr, hogy ne legyen üres a szeme.

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány éppen azért jött létre, hogy segítsen azoknak, akiknek a legcsekélyebb esélyük van a gyógyulásra, a teljes életre… mint ennek a fiatal lánynak, akinek autoimmun bőrbetegsége a haj és a testszőrzet foltos vagy teljes elvesztésével jár, súlyos pszichés terhet jelentve a mindennapokban.

Az Alapítványunk színeiben jótékonysági munkát végző Bartus Márta sok munkatársának ajánlja, hogy ugyancsak vállaljon karitatív feladatokat – nemcsak a segítségnyújtás miatt, hanem azért is, mert ezzel fejleszthető a napjainkban olyannyira nélkülözhetetlen szociális érzékenység.

Kapcsolódó hír:

Posted by

Communications and media expert. Professional translator. Health services manager. Life coach.