1 millió forintos orvosi eszköz adománnyal segítünk a rohingya menekültválságban

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány jelentős tárgyi adománnyal, nélkülözhetetlen felszerelés biztosításával is támogatja a Magyar Református Szeretetszolgálattal közös missziót, amelyre 2018. július 8. és 22. között kerül sor.

Alapítványunk egy évtizedes bangladesi tapasztalataival és jelentős logisztikai szervezéssel járult hozzá a reformátusokkal közös 11 fős orvoscsapat kijutásához, s 1 millió forint értékű adományt adott át a misszióban résztvevőknek.

A rohingya menekülttáborokban – az ott lévők elképesztően magas száma miatt – elsősorban általános orvosi feladatok ellátására van szükség, illetve naponta akár 50 szülést is le kell vezetni. Becslések szerint az 1,5-2,5 millió fős mianmari kisebbségből jelenleg 1,3 millióan élnek dél-bangladesi menekülttáborokban, miután igen brutális bánásmóddal elüldözték őket hazájukból.

A dr. Pataki Gergely által összeállított és július 2-án átadott „segélycsomagban” steril kéziműszerek (csipesz, olló, intubációhoz használatos műszerek) voltak, valamint vérzéscsillapító eszközök (pl. monopoláris kés) az esetleges császármetszésekhez, különböző méretű tubusok és maszkok újszülöttek, csecsemők és gyermekek intubálásához, továbbá katéterek, gyógyszerek, kötszerek, egy speciális áram nélkül működő orvosi szívóberendezés, illetve a nehéz terep miatt lábápolási termékek és cipőbetétek is a magyar orvos csapat tagjainak.

Emellett a menekülttábor-misszió során a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítványt egy személyesen a reformátusokkal tartó orvosunk, dr. Kalatovics Artúr képviseli, akinek teljes úti-, szállás- és étkezési költségét is mi fedezzük. Exkluzív, folyamatosan frissülő naplója itt követhető nyomon: Missziós napló: Kutupalong rohingya menekülttábor, Banglades, 2018.

Segítsen, hogy segíthessünk!

PayPal adományozás egy kattintással:

Bankszámlaszámunk: 10918001-00000107-05280007 (UniCredit Bank)

Köszönjük!

 

Kapcsolódó közlemény:

Posted by

Communications and media expert. Professional translator. Health services manager. Life coach.

2 thoughts on “1 millió forintos orvosi eszköz adománnyal segítünk a rohingya menekültválságban

Comments are closed.