Orvosi műszereket adományoztunk a Szent János Kórház Gyermeksebészeti és Traumatológiai Osztályának

Dr. Pataki Gergely, a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány alapítója orvosi műszereket adott át adományként a Szent János Kórház Gyermeksebészeti és Traumatológiai Osztályának fejlesztésére 2018. június 1-jén.

A műszereket Dr. Mona Tamás gyermeksebész főorvos vette át Párczenné Gregus Éva főnővér és az osztály főműtősnőjének kíséretében. Az adomány elsősorban az ambulancia fejlesztését szolgálja, de jut belőle a műtőkbe is: speciális ollókról, csipeszekről, tűfogókról és bőrvételhez, bőrátültetéshez használatos eszközökről van szó.

Alapítványunk fennállásának eddigi 16 éve alatt ez volt a harmadik alkalom, amikor nagy értékű adományt adtunk át a Szent János Kórház Gyermeksebészeti és Traumatológiai Osztályán: többnyire elektromos működtetésű gyermek kórházi ágyat, éjjeliszekrényt, orvosi köpenyeket és bútorokat adományoztunk.

Az intézmény Traumatológiai és az Idegsebészeti Osztályán a korszerű ágyak egy része is Alapítványunk segítségével került használatba.

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány eltökélt az ország legnagyobb (és sajnos legszegényebb) kórházának fejlesztésében, mivel alapítónk, Pataki doktor jelenleg is itt dolgozik a gyermekplasztikai ambulancia vezetőjeként, valamint elnökünk, Dr. Csókay András korábban az ottani idegsebészeti osztályt vezette.

Véleményünk szerint a Szent János Kórház orvosai európai szintű tudással rendelkeznek, európai színvonalú gyógyítást végeznek, és ezt szeretnénk elősegíteni az adományok eljuttatásával.

Szerző::

Communications and media expert. Professional translator. Health services manager. Life coach.

2 gondolat “Orvosi műszereket adományoztunk a Szent János Kórház Gyermeksebészeti és Traumatológiai Osztályának” bejegyzéshez

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.