Orvosi műszereket adományoztunk a Szent János Kórház Gyermeksebészeti és Traumatológiai Osztályának

Dr. Pataki Gergely, a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány alapítója orvosi műszereket adott át adományként a Szent János Kórház Gyermeksebészeti és Traumatológiai Osztályának fejlesztésére 2018. június 1-jén.

A műszereket Dr. Mona Tamás gyermeksebész főorvos vette át Párczenné Gregus Éva főnővér és az osztály főműtősnőjének kíséretében. Az adomány elsősorban az ambulancia fejlesztését szolgálja, de jut belőle a műtőkbe is: speciális ollókról, csipeszekről, tűfogókról és bőrvételhez, bőrátültetéshez használatos eszközökről van szó.

Alapítványunk fennállásának eddigi 16 éve alatt ez volt a harmadik alkalom, amikor nagy értékű adományt adtunk át a Szent János Kórház Gyermeksebészeti és Traumatológiai Osztályán: többnyire elektromos működtetésű gyermek kórházi ágyat, éjjeliszekrényt, orvosi köpenyeket és bútorokat adományoztunk.

Az intézmény Traumatológiai és az Idegsebészeti Osztályán a korszerű ágyak egy része is Alapítványunk segítségével került használatba.

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány eltökélt az ország legnagyobb (és sajnos legszegényebb) kórházának fejlesztésében, mivel alapítónk, Pataki doktor jelenleg is itt dolgozik a gyermekplasztikai ambulancia vezetőjeként, valamint elnökünk, Dr. Csókay András korábban az ottani idegsebészeti osztályt vezette.

Véleményünk szerint a Szent János Kórház orvosai európai szintű tudással rendelkeznek, európai színvonalú gyógyítást végeznek, és ezt szeretnénk elősegíteni az adományok eljuttatásával.

Posted by

Communications and media expert. Professional translator. Health services manager. Life coach.