Hegtetováló és orvosi pigmentációs szakértők csatlakoztak Alapítványunkhoz

Bartus Márta és Vámos Monika hosszú évtizedek óta a szépségiparban tevékenykedik, de számukra a szépség és az egészség szorosan összekapcsolódik.

Vámos Monika

Sminktetováló és orvosi pigmentáló szakemberként munkájuk során nemcsak az esztétikum, hanem a testi-lelki épség és egyensúly is fontos szempont, hiszen gyakran fordulnak hozzájuk sérült vagy valamilyen rendellenességgel, betegséggel küzdő emberek, akiknek az állapota a megjelenésükre és ezáltal az önbecsülésükre is nagy hatással van.

Mindketten hivatásuknak és küldetésüknek tekintik, hogy segíthessenek másokon a maguk módján, ennek érdekében folyamatosan képzik magukat, és szoros együttműködésben állnak több orvoscsapattal. A közös célok, álmok és az elmúlt évek kooperációja összekovácsolta Monikát és Mártát.

Bartus Márta

Bár külön-külön már mindketten végeztek karitatív munkát, és segítettek a rászorulóknak a szakterületükön belül Márta például régóta dolgozik együtt nehéz esetek megoldásában az orvosi tetoválás eszköztárát alkalmazva alapítónkkal, dr. Pataki Gergely plasztikai és égési sebésszel , eljött az idő, hogy együtt is cselekedjenek a kiszolgáltatottakért.

Innen eredt az ötletük, hogy csatlakoznak a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítványhoz, és immár szervezett kereteken belül folytatják a karitatív munkásságot.

Területek, betegségek, egészségi állapotok, amikor az orvosi tetoválás segítség lehet:

  • masztektómia utáni mellbimbó és mellbimbó udvar pigmentálása (areola pigmentáció)
  • kopaszság, allopécia esetén fejbőr pigmentáció (trichopigmentáció, hajtetoválás)
  • különböző műtéti vagy baleseti hegek kezelése és pigmentálása (hegtetoválás)
  • pigmenthiányból adódó bőrszín egyenetlenségek pigmentálás (vitiligo tetoválás)
  • ajakhasadék esetén az ajkak és a heg pigmentálása

Posted by

Communications and media expert. Professional translator. Health services manager. Life coach.

One thought on “Hegtetováló és orvosi pigmentációs szakértők csatlakoztak Alapítványunkhoz

Comments are closed.