Az Ön adományára MOST van szükségünk, hogy életeket menthessünk!

Kedves Látogatónk!

Üdvözöljük a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány weboldalán. Egy kis karitatív orvoscsoport vagyunk; célunk a célzott és hatékony segítségnyújtás azoknak a rászoruló embertársainknak, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. Lehet, hogy ez csupán egyetlen csepp lesz a tengerben, de a tenger maga – végül is – cseppekből áll össze.

Alapítványunkat 2002-ben hívta életre  dr. Pataki Gergely plasztikai és égési sebész, illetve dr. Csókay András idegsebész illetve, hogy szervezett módon, közhasznú formában – alkalmanként kollégákkal kiegészülve – végezzünk gyógyító és gyógyulást elősegítő önkéntes munkát.

De Pataki doktor a Szent János Kórház Gyermeksebészeti Osztályának plasztikai sebészeti ambulanciáját vezető orvosként, Csókay doktor pedig a Honvédkórház Idegsebészeti Osztályának vezető főorvosaként, rendszeresen találkozik olyan esetekkel, amikor a szakmai tudáson, tapasztalatokon, és a segíteni vágyáson túl pénzre is szükség van a segítségnyújtáshoz.

Előfordul, hogy egy műtét elvégzéséhez olyan eszközök kellenek, amik kívül esnek az állami finanszírozási kereteken. Előfordul, hogy egy szabolcsi vagy borsodi égési sérült gyermek szülei azt mondják, hogy nem tudják kontrollra hozni a kicsit, mert nincs pénzük vonatjegyre.

Az ingyenes műtéteken túl igyekszünk tartós használati cikkeket (pl. elektromos működtetésű kórházi ágyakat, orvosi műszereket, gépeket, eszközöket) adományozni a magyar közkórházaknak, összehangoljuk a gyógyítással összefüggő szakmai egyeztetéseket, és egészségnevelő előadásokat is szép számmal tartunk az érdeklődő közönségnek.

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány azért jött létre, hogy mindenkinek biztosítva legyen a teljes gyógyulás, ami az emberi méltóság jogán minden embert egyenlő eséllyel megillet.

Még azokat is, akik olyan országba születtek, ahol másfél Magyarországnyi területen 160 millióan élnek, rengeteg az égési sérült, és a kórházban minden ágyon ketten-hárman fekszenek – sőt vannak, akiknek csak az ágy alatt jut hely. Ez az ország Banglades, ahol tízezer forintból akár több életet is meg lehet menteni.

Orvosaink egy-egy kéthetes misszió alatt átlagosan 80-100 műtétet végeznek ott. Reggeltől estig operálnak, sokszor embert próbáló körülmények között. Már Nigériában is. Néha fejlámpával, máskor légkondicionáló nélkül, negyven fokban. Eddig saját zsebből finanszíroztak mindent, a kötszerektől és a helyi kollégák oktatásától kezdve a repülőjegyekig.

A gyógyult betegek mosolya az, amiért mindig, mindenhol, minden körülmények között megéri. Ám a forrásaink végesek, pedig rengeteg munkára lenne még szükség

Arra kérjük szépen Önt, hogy ITT és MOST segítsen Nekünk cseppenként összeadni azt a bizonyos tengert, és a nemes ügy érdekében fogjunk össze! Rajtunk múlik, egészséges embereken, hogy kiszolgáltatott társaink esélyt kaphassanak az Új Életre.

Adományát szeretettel várjuk az alábbi elérhetőségeken…

PayPal-on keresztül egy kattintással:

Banki átutalással:

Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány
Bankszámlaszám: 10918001-00000107-05280007 (UniCredit Bank)

További adományozási lehetőségek: cselekves.org/help

Vállalatok, intézmények jelentkezését is várjuk e-mailben, a támogatásért cserébe pedig feltüntetést tudunk biztosítani weboldalunkon és sajtóközleményeinkben.

Segítségét köszöni szépen:

dr. Pataki Gergely és dr. Csókay András
a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány alapítói

Sándor Alexandra Valéria
a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány kommunikációs vezetője

… és hálával fogadják mindazok, akiknek a gyógyulásához Ön hozzájárul!


Kapcsolódó anyagok:

Posted by

Communications and media expert. Professional translator. Health services manager. Life coach.

10 thoughts on “Az Ön adományára MOST van szükségünk, hogy életeket menthessünk!

Comments are closed.