Előadás az Interplast konferencián és segélyszállítmány-pakolás a határon túli magyaroknak

Alapítónkat, Pataki doktort egyedüli külföldi meghívottként invitálták előadást tartani Németországba, a világ legfontosabb plasztikai és helyreállító sebészeti misszióit szervező Interplast-Germany konferenciájára. A kétnapos rendezvényre Kursaal Bad Honnefben került sor 2018. március 9-én és 10-én.

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány 2011-ben hívta életre az Interplast-Hungaryt, amelynek keretein belül megvalósulhattak eddigi bangladesi és nigériai misszióink. Eddig két ízben került sor német-magyar együttműködésre, legutóbb 2015-ben, amikor két német plasztikai sebésszel együtt két hét alatt száznál is több műtétet sikerült elvégezni dr. Pataki Gergely szakmai vezetésével.

A mostani meghívásban kulcsszerepet játszott, hogy mi az André Borsche professzor által vezetett német társszervezetünkénél jóval szűkebb költségvetésből is igen hatékony a munkánk, noha minden erőfeszítésünk ellenére is arányaiban lényegesen kevesebb pénzt tudunk a szervezésre fordítani. (Ezért is vagyunk hálásak az adományokért.)

PayPal adományozás egy kattintással:

„Olyan világban élünk, ahol egy közkórházban az embernek már úgy tűnik, hogy az orvoslás célja nem más, mint a minél gazdaságosabb működés, a sokszor a minél gazdaságosabb (olcsóbb) gyógyítás. Bennem és orvos kollégáimban egyaránt felmerül a kérdés: hogyan tudjuk a munkánkat jobban az emberiség, az emberségesség szolgálatába állítani?” – írja Pataki doktor a blogján megjelent beszámolóban.

Alapítónk az Interplast-Hungary tevékenységét bemutató előadás után Dr. Alemany Erzsébettel, az Osteuropa-Hilfe vezetőjével is találkozott, akivel 21 éve ismerik egymást. Teréz anya mondatainak motivációja mellett a doktornő jótékonysági munkája személyes inspirációt jelentett annak idején a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány létrehozására. A 82 éves Erzsébet asszony még mindig szeretettel pakolja fel a teherautókra a segélyszállítmányokat, amelyet ezúttal a vajdasági magyaroknak szánnak. Pataki doktor ebben segédkezett, tisztelgésképpen a karitatív munkájáról közismert doktornő életútja előtt.

Posted by

Communications and media expert. Professional translator. Health services manager. Life coach.