Segítünk a veronai busztragédia sérültjeinek

Mélyen megrendítő számunkra a veronai buszkatasztrófa, különösen az, hogy fiatal magyar honfitársaink estek áldozatul.

A súlyos égés utáni állapot, az égésbetegség az egyik legkiszolgáltatottabb állapot, mely embert érhet. 2015-ben alapítványunk plasztikai sebészei sok műtétet végeztek külföldön (Bangladesben) olyan égési sérülteken, akik főként buszokban lettek terrortámadás, robbantások áldozatai, így ismerjük a szörnyűséggel járó feladatokat.

A balesetek és a tűzesetek felhívják a figyelmet ezen katasztrófák megelőzésének fontosságára is. Az égési sérülések kezelése általában hosszadalmas és nehéz. Alapítványunk a busztragédia sérültjeinek ingyenes tanácsadást és ingyenes hegkezelést ajánl fel, amint azt az állapotuk az elsődleges ellátást követően megengedi.

A veronai busztragédia égési sérültjei segítségére alapítványunk plasztikai sebészei az alábbi segítséget nyújtják még:

  • Felvettük a kapcsolatot az ellátást nyújtó olaszországi plasztikai és égési osztályok vezetőivel is, akikhez erős szakmai kontaktusunk van. Informálódtunk a sérültek állapotáról.
  • A busztragédiában égési sérülést szenvedettek helyi ellátóinak és a hozzátartozóknak szükség esetén logisztikai segítséget is tudunk nyújtani.
  • Alapítványunk egyik plasztikai és égési sebész szakorvosa a jövő héten Olaszországba utazik, és személyes látogatást tesz a kint maradt sérülteket ellátó osztályon. Amennyiben szükség lenne helyben, bármilyen szakmai döntés meghozatalára és magyar égési specialistára, úgy ebben is tudunk segíteni. Alapítványunk orvosai itthon a Szent János Kórház Gyermeksebészetén és a Honvéd Kórházban is tudják segíteni a hazaérkezett sérülteket.

(A képeken: égési sérült kezelése alapítványunk szervezésében Bangladesben.)

dr. Csókay András és dr. Pataki Gergely