Segítség a menekülteknek

A Pataki doktor által 2002-ben alapított a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért közhasznú alapítvány a Magyar Baptista Szeretetszolgálattal, a Migration Aid civil szervezettel és más önkéntesekkel együtt a Nyugati Pályaudvaron létesült átmeneti tranzitzónában segítette vasárnap az oda érkező, rászoruló menekülteket.

Dr. Varga Éva aneszteziológus és Pataki doktor sebészeti és belgyógyászati orvosi ellátást biztosítottak a zónában, valamint az alapítvány nevében ruhát és élelmiszert osztottak.

1939687_957286557662391_3983197607366120737_o„Segítenünk és gyógyítanunk kell a hazánkon át úton lévő, bajba és nehéz élethelyzetbe került embereket, nemre, korra, nemzetiségre és vallásra való tekintet nélkül. Segítünk külföldön és itthon is” – mondta Pataki doktor.

A következő hetekben az egyre növekvő számú rászoruló menekültcsaládoknak elsősorban takarókat, melegebb ruházatot, tisztálkodószereket, gyermekruhákat (pl. zoknit) gyűjtünk.

Aneszteziológusunk nyilatkozta a Washington Post-nak:

„For me, there are no Christian patients and no non-Christian patients. There are only my patients, and I’m obliged to take care of them.”