Segítség a menekülteknek

A Pataki doktor által 2002-ben alapított a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért közhasznú alapítvány a Magyar Baptista Szeretetszolgálattal és más önkéntesekkel együtt a Nyugati Pályaudvaron létesült átmeneti tranzitzónában segítette vasárnap az oda érkező, rászoruló menekülteket.

Dr. Varga Éva aneszteziológus és Pataki doktor sebészeti és belgyógyászati orvosi ellátást biztosítottak a zónában, valamint az alapítvány nevében ruhát és élelmiszert osztottak.

„Segítenünk és gyógyítanunk kell a hazánkon át úton lévő, bajba és nehéz élethelyzetbe került embereket, nemre, korra, nemzetiségre és vallásra való tekintet nélkül. Segítünk külföldön és itthon is. Szoros kivétellel láttunk el ilyen feladatot, mert mi inkább a menekültadó országokban segítünk” – mondta Pataki doktor.

A következő hetekben az egyre növekvő számú rászoruló menekültcsaládoknak elsősorban takarókat, melegebb ruházatot, tisztálkodószereket, gyermekruhákat (pl. zoknit) gyűjtünk.

Aneszteziológusunk nyilatkozta a Washington Post-nak:

„For me, there are no Christian patients and no non-Christian patients. There are only my patients, and I’m obliged to take care of them.”