Rólunk

Alapító:

dr. Pataki Gergely
sebész, plasztikai sebész
a Szt. János Kórház Gyermeksebészeti Osztály plasztikai sebészeti ambulanciájának vezetője,
a Premium Plasztikai Sebészet vezetője

Kommunikációs vezető:

Sándor Alexandra Valéria
okleveles kommunikáció- és médiaszakértő

Kuratóriumi elnök:

dr. Csókay András Ph.D
idegsebész
a Honvédkórház Idegsebészeti Osztályának vezető főorvosa

Közreműködők:

dr. Vancsó Péter
baleseti sebész, kézsebész és plasztikai sebész

dr‎. Csókay Gergely
arc- és állcsontsebész

dr. Varga Éva
aneszteziológus

dr. Hudák István
idegsebész, endovaszkuláris idegsebész specialista

dr. Szeifert György Ph.D
idegsebész

dr. Kalatovics Artúr
gyemeksebész szakorvosjelölt

Hasnat Mia
mérnök

Kakukné Lapis Krisztina
koordinátor

Jogi képviselő:

dr. Fáy András
ügyvéd


Közhasznú alapítványunkat 2002-ben alapította dr. Pataki Gergely plasztikai sebész és dr. Csókay András idegsebész. Tevékenységi körünkbe azon személyek védelme és segítése tartozik, akik egészségi állapotuknál vagy gazdasági helyzetüknél fogva keveset, vagy semmit sem tudnak tenni önmaguk védelmében és érdekeik érvényesítésére.

Ennek a célnak az érdekében ingyen műtéteket végzünk itthon és külföldön, összehangoljuk az intézményekben a gyógyítással összefüggő szakmai egyeztetéseket, oktatást szervezünk, valamint orvosi műszerek, speciális kórházi bútorok, rehabilitációs eszközök beszerzésében nyújtunk segítséget.

Alapítványunk tevékenysége jelentős részben vezetőink és csapatunk önkéntes elhivatottságára és lelkes munkájára épül. Az egyén önként vállalt munkájával egy közösség gyarapodását, testi-lelki jólétét szolgálja olyan módon, hogy mindeközben ő maga is fontos készségekre tesz szert, személyisége kiteljesedik.

A „CSELEKVÉS” lényege, hogy aktív és közvetlen módon, itt és most, itthon és külföldön is igyekszünk lehetőségeinkhez mérten segíteni. A külföldi missziókban a legnagyobb orvoshiány és szegénység által sújtott vidékekre utazunk speciális műtéteket végezni. Az orvoshiány és a várólisták miatt Magyarországon is szükség van gyorsan bevethető, karitatív orvoscsoportra. A gyerekek rendellenességeit, sérüléseit minél gyorsabban kezelni kell, mert fejlődésben vannak, a tanult viselkedésük a fizikai lehetőségeikhez idomul. Korántsem mindegy például, hogy egy kicsinek használható lesz-e a keze – hiszen ez dönti el, hogy rászoruló vagy dolgozó ember válik-e majd belőle.

„Összenőtt ujjakat választottunk szét, sérült arcokat állítottunk helyre, bőrplasztikákat végeztünk, hogy a rosszul gyógyuló, a mozgást ellehetetlenítő hegek miatt korábban használhatatlan testrészek ismét használhatóvá váljanak.” (P. G.)

A „KISZOLGÁLTATOTTAKÉRT” azt jelenti, hogy a legnagyobb hiányt, szükségletet kell először orvosolni. Azoknak kell segíteni, akik a legnagyobb bajban vannak, és a legkisebb az esélyük a gyógyulásra. Az egészségügyi szükségletek végtelenek, mindig lehet egy kicsit javítani az életminőségen. Alapítványunk ebből a végtelenből azt a szeletet célozza, ahol kis pénzből a legnagyobb nyereség érhető el, a pénz a legjobban hasznosul. A Bangladesben és Nigériában alapított missziók ezt a célt szolgálják.

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány 16 éve szervezője hazai és  külföldi önkéntes programoknak, a szervezéssel példát igyekezve mutatni. Segítségünk olyan, mint „csepp a tengerben”. A világot megváltoztatni nem tudjuk, de sok ezer ember számára egy világ változott meg az alapítvány munkájának köszönhetően az elmúlt években.

Az Alapítványunk segítségére szorulók száma sajnos nem csökken, és ennek tudata egyre több erőfeszítésre kényszerít bennünket itthon és külföldön is. A mai kor elvárásai szerint végezzük munkánkat, amelynek legfőbb értékei a magas szintű szakmai felkészültség, a feladathoz való alázat, a csapatunk egymásba és a helyi közösségbe vetett hitének ereje – de talán legfontosabbként a rászoruló ember valódi szolgálata.

Alapítványunk az alábbi számlára befizetett összeggel támogatható:
62900177-11592112, Pannon Takarék Bank.

PayPal (+ bankkártyás) adományozás egy kattintással:

Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány
(Action For Defenceless People Foundation)

Budapest, H-1039 Petőfi utca 9/b
Adószám: 18108220-1-41
Tel.: +36 30 935 3772 | +36 20 512 9192 (H-P: 10-17 h)
E-mail: info[kukac]cselekves[pont]org

(Frissítve: 2018.12.02.)