Rólunk

Az alapítvány kuratóriumának elnöke:

dr. Csókay András PhD.
idegsebész
a Honvédkórház Idegsebészeti Osztályának vezetője

Kuratóriumi tagok:

dr. Nagy László
idegsebész
Texas Tech University, Children’s Hospital

dr‎. Csókay Gergely
arc- és állcsontsebész
Semmelweis Egyetem

Közreműködő:

dr. Vancsó Péter
baleseti sebész, kézsebész és plasztikai sebész

Alapító:

dr. Pataki Gergely
sebész, plasztikai sebész
a Premium Plasztikai Sebészet vezetője


Közhasznú alapítványunkat 2002-ben alapította dr. Pataki Gergely plasztikai sebész és dr. Csókay András idegsebész. Tevékenységi körünkbe azon személyek védelme és segítése tartozik, akik egészségi állapotuknál vagy gazdasági helyzetüknél fogva keveset, vagy semmit sem tudnak tenni önmaguk védelmében és érdekeik érvényesítésére.

Ennek a célnak az érdekében ingyen műtéteket végzünk itthon és külföldön, összehangoljuk az intézményekben a gyógyítással összefüggő szakmai egyeztetéseket, oktatást szervezünk, valamint orvosi műszerek, speciális kórházi bútorok, rehabilitációs eszközök beszerzésében nyújtunk segítséget.

A „CSELEKVÉS” lényege, hogy aktív és közvetlen módon, itt és most, itthon és külföldön igyekszünk lehetőségeinkhez mérten segíteni. A külföldi missziókban a legnagyobb orvoshiány és szegénység által sújtott vidékekre utazunk speciális műtéteket elvégezni. Az orvoshiány és a várólisták miatt Magyarországon is szükség van gyorsan bevethető, karitatív orvoscsoportra. A gyerekek rendellenességeit, sérüléseit minél gyorsabban kezelni kell, mert fejlődésben vannak, a tanult viselkedésük a fizikai lehetőségeikhez idomul. Korántsem mindegy például, hogy egy kicsinek használható lesz-e a keze – hiszen ez dönti el, hogy rászoruló vagy dolgozó ember válik-e majd belőle.

„Összenőtt ujjakat választottunk szét, sérült arcokat állítottunk helyre, bőrplasztikákat végeztünk, hogy a rosszul gyógyuló, a mozgást ellehetetlenítő hegek miatt korábban használhatatlan testrészek ismét használhatóvá váljanak.” (P.G.)

A „KISZOLGÁLTATOTTAKÉRT” azt jelenti, hogy a legnagyobb hiányt, szükségletet kell először orvosolni. Azoknak kell segíteni, akik a legnagyobb bajban vannak, és a legkisebb az esélyük a gyógyulásra. Az egészségügyi szükségletek végtelenek, mindig lehet kicsit javítani az életminőségen. Alapítványunk ebből a végtelenből azt a szeletet célozza, ahol kis pénzből a legnagyobb nyereség érhető el, a pénz a legjobban hasznosul. A Bangladesben és Nigériában alapított missziók ezt a célt szolgálják.

Segítségünk olyan, mint „csepp a tengerben”. A világot megváltoztatni nem tudjuk, de sok ezer ember számára egy világ változott meg az alapítvány munkájának köszönhetően az elmúlt években.

Alapítványunk az alábbi számlára befizetett összeggel támogatható:
62900177-11592112, Pannon Takarék Bank.

PayPal (+ bankkártyás) adományozás egy kattintással:

Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány
(Action For Defenceless People Foundation)

Budapest, H-1039 Petőfi utca 9/b
Adószám: 18108220-1-41
Tel.: +36 20 523 4393 | +36 20 512 9192
Fax: +36 1 240 3729
E-mail: info[kukac]cselekves[pont]org

(Frissítve: 2018.02.07.)